info@lifeexperts.be
facebook
linkedin
07/03/2022

De afgelopen vier jaar is het aantal collectieve tand- en ambulante kostenverzekeringen dat door bedrijven bij verzekeraar DKV werd afgesloten, met 50% gestegen.

In deze blogpost deelde DKV eind vorig jaar mee dat het aantal werkgevers die talent willen aantrekken en behouden, meer en meer kiezen voor een complete dekking gezondheidszorgen (hospitalisatie, ambulante zorg, tandzorg) en niet langer voor een klassieke alleenstaande hospitalisatieverzekering.  

"In de afgelopen vier jaar nam het aantal onderschreven contracten voor ambulante kosten en tandverzekeringen door ondernemingen met maar liefst 50% toe. Een trend die nog versterkt werd door de COVID-19-crisis, zoals blijkt uit de resultaten van een enquête uitgevoerd door Robert Half in het kader van de Salarisgids 2022. (...) Deze trend wordt ook bevestigd door een enquête die het recruitmentbureau Robert Half uitvoerde bij 300 bedrijven, in het kader van de Salarisgids 2022. Volgens deze resultaten zullen 14% van de bevraagde bedrijven hun werknemers in 2022 voor de eerste keer een ambulante kostenverzekering aanbieden. 8% van deze bedrijven doet hetzelfde voor een tandverzekering."

En wat doet uw bedrijf?  Klaar om de stap te zetten naar een complete dekking medische kosten?  Wil je weten wat dit inhoudt voor u en uw medewerkers?  Contacteer één van onze experts.