info@lifeexperts.be
facebook
linkedin
19/10/2023

Een dripfeed is een onmisbaar instrument bij een eenmalige belegging.

Wat is drip feed bij een Tak23-beleggingsverzekering?

Een Tak23-beleggingsverzekering heeft een hoger potentieel rendement dan een Tak21 verzekering.  Maar er is een risico op verlies. Dit risico kun je verminderen door je inleg te spreiden in de tijd. Een manier om dit te doen is met de beleggingsoptie drip feed.

Hoe werkt drip feed?

Bij drip feed stort je je volledige inleg in één keer. Vervolgens wordt er op regelmatige basis een deel van je inleg overgedragen naar de beleggingsverzekering. Je kiest zelf hoe vaak en hoeveel je overdraagt.

Voordeel van drip feed

Het voordeel van drip feed is dat je, als de beurzen tijdelijk dalen, voor hetzelfde bedrag meer eenheden kunt kopen. Dit is omdat de waarde van de eenheden dan lager is.

Voorbeeld

Joris stort € 12.000 in een Tak23-beleggingsverzekering. Dat bedrag wordt eerst belegd in cash.  In de praktrijk wordt daarvoor een risicoloos liquiditeitenfonds gebruikt.   Vervolgens wordt er elke maand € 1.200 overgedragen van dat liquiditeiten naar drie verschillende aandelenfondsen: € 400 in elk fonds. Als de fondsen in waarde dalen, kan Joris meer eenheden kopen voor € 400.   In een periode van 10 maanden wordt op die manier zijn € 12.000 gespreid belegd, niet alleen in 3 verschillende fondsen, maar ook met een gespreide instap in de tijd.     

Conclusie

Drip feed is een goede manier om het risico op verlies bij een Tak23-beleggingsverzekering te verminderen. Het is vooral geschikt voor beleggers die een langetermijndoelstelling hebben.