info@lifeexperts.be
facebook
linkedin
26/02/2022

Naar impactgericht beleggen: onze profieltest peilt voortaan ook naar de voorkeur die u als klant heeft inzake duurzaamheid.  Zo kunnen wij ons advies beter aanpassen aan uw behoefte.

Het beleggersprofiel: noodzakelijk om u op een professionele en loyale manier te adviseren

Op 1 maart 2022 hebben wij een nieuwe versie van onze profieltest gelanceerd.  Met de profieltest bepalen wij het beleggersprofiel van u als klant.  Bent u als klant bereid om risico’s te nemen als u uw geld belegt? Of verkiest u meer zekerheid zodat u minstens uw spaargeld terug krijgt?  Dit zijn belangrijke vragen waarop wij absoluut het antwoord moeten kennen om u als klant op een professionele en loyale manier te adviseren.   

Een kleine moeite, een snel resultaat.  

Er komt best veel kijken bij het onderschrijven van een verzekeringspolis.  Maar als gespecialiseerde bemiddelaar maken we complexe zaken graag gemakkelijk. Bij ons legt u de test volledig online af.  Zowel de klant als Life Experts krijgen daarna een berekend risicoprofiel in de mailbox.  Automatisch.   

Ontwikkeld door Life Experts.

In 2021 hebben wij onze eerste online profieltest gelanceerd. Op basis van de daarbij opgedane expertise hebben wij ons scoringsmodel verfijnd en van de gelegenheid gebruik gemaakt om een Franstalige en Engelstalige versie van de test te publiceren.  En er is nog nieuws... 

Naar impactgericht beleggen: vanaf nu peilen we ook naar uw voorkeuren inzake duurzaamheid.  

Nieuw is dat onze profieltest voortaan ook peilt naar de voorkeur die u als klant heeft inzake duurzaamheid.  Waarover gaat dit? 

Om de Europese Green Deal en het Akkoord van Parijs te halen, werd de regelgeving SFDR, afkorting voor Sustainable Finance Disclosure Regulation, ingevoerd. Beleggingsfondsen krijgen nu de verplichting hun positieve en negatieve impact op Milieu, Maatschappij en Bestuur (ESG in het Engels, Environment, Social and Governance) te rapporteren.  Lees hier meer over ESG.

Dit resulteert dan in meer transparantie qua duurzaamheid. Want het kan dat je als belegger spaart in fonds X, maar dat dat fonds bijvoorbeeld heel slecht scoort op de duurzaamheidsschaal, waardoor je liever fonds X vervangt door fonds Y, ook al is Y misschien dynamischer dan X.

Want uw risicoprofiel kan bepalen dat u inderdaad bijvoorbeeld een neutraal profiel hebt, maar uit uw duurzaamheids-appetijt blijkt dat u dan toch liever een dynamischer fonds wenst dat wel heel wat duurzamer is. Of omgekeerd.

Om die reden hebben we nu in onze profieltest ook enkele vragen toegevoegd die uw voorkeur inzake duurzaamheid weergeven.  Zo kunnen we vanaf nu ook meten wat uw houding is ten opzichte van duurzaamheid is.  Bent u als klant bereid om impactvol te beleggen ook als dit de rendabiliteit van uw belegging beïnvloedt?  Of kiest u in eerste instantie voor rendement, en is duurzaamheid minder prioritair voor u?  

De duurzaamheidstest geeft vier mogelijke profielen, die we samen bekijken met het risicoprofiel om op die manier te komen tot een fondsenmix die volledig past bij het totaalprofiel van u als klant.

"Where the magic happens" ... van score naar concrete fondsenselectie. 

Deze profieltest is slechts één deel van het verhaal.  Hiernaast heeft Life Experts ook een interne screening van fondsen waarbij we alle fondsen van onze verzekeraars evalueren.  Eerst worden fondsen opgelijst met al hun kenmerken. Daarna worden ze objectief geëvalueerd en al of niet door ons expertenteam weerhouden. De fondsen die geselecteerd werden, worden vervolgens per verzekeraar, per fiscaal regime en per beleggingsprofiel opgenomen in een beleggingsmix. Dit titanenwerk levert potentieel een enorme meerwaarde voor u als klant.  Maar hierover hebben we het in een toekomstige blogpost. 

U vindt de Life Experts profieltest hier