info@lifeexperts.be
facebook
linkedin
31/08/2022

Life Experts controleert voor zijn klanten elk jaar de 80%-regel. Wij sturen u en uw accountant hiervoor tijdig een vooraf ingevulde inlichtingenfiche. Dit jaar hebben we wat extra gegevens nodig.

Wist u dat Life Experts de bij ons gekende gegevens altijd vooraf invult op de u toegestuurde inlichtingenfiche? Zo vragen wij u niet nodeloos zaken steeds opnieuw in te geven en dient u enkel wijzigingen te melden. Gemakkelijk toch?

Waarom uw IPT controleren?

Het zou kunnen dat uw vennootschap nog dit boekjaar meer kan storten.  Hierdoor hebt u meer fiscaal voordeel en een hoger kapitaal op pensioendatum.  Dat wil u beslist niet mislopen. 

In het andere geval kan het zijn dat uw premie iets moet dalen.  Anders betaalt uw vennootschap teveel premie en kan u deze niet fiscaal in mindering brengen.  Dat is uiteraard niet de bedoeling.  

Life Experts doet het nodige voor u, maar we hebben uw input nodig.

Wat verlangen we van u?

U dient alleen te reageren als u een mail van ons ontvangt.  We lichten dit even toe.  We verlangen 4 zaken.

1. U krijgt van ons een inlichtingenfiche via mail. Gelieve zelf het eerste deel na te kijken en eventueel te corrigeren of vervolledigen. Dit gaat bijvoorbeeld over uw burgerlijke staat en fiscaal statuut.  Ook als er niets moet wijzigen, vragen wij u dit te bevestigen.

2. Wij vragen u om uw MyPension dossier en MyCareer dossiers te bezorgen.  Deze laatste enkel indien we dit nog niet in bezit hebben.  Daarvoor sturen wij u een duidelijke handleiding.  U bezorgt deze informatie per mail aan ons, samen met de inlichtingenfiche. 

3. Wij vragen u onze online profieltest in te vullen.  Hiervan krijgen wij en krijgt u automatisch het berekende resultaat toegestuurd.  De profieltest stelt ons in staat om uw contract niet alleen fiscaal, maar ook financieel te optimaliseren.      

4. Tot slot sturen wij dezelfde inlichtingenfiche naar uw boekhouder met de vraag aan hem of haar om het tweede deel aan te vullen, zodat wij over de juiste loongegevens beschikken.  Nieuw is dat we vanaf dit jaar ook de loongegevens van 2020 opvragen, in het geval we deze nog niet kennen.  Dit komt door een nieuwe regelgeving die sinds dit jaar in voege is.

Waarom is de controle van de 80%-regel voor dit jaar 2022 zo belangrijk?

We verwachten dat de nieuwe maatregel ervoor zal zorgen dat heel wat premies zullen moeten dalen. We verwachten dat de sancties bij overschrijding van de 80%-regel in de toekomst zullen wijzigen.  Om die reden is het dit jaar meer dan ooit belangrijk aan ons de gevraagde informatie exact, volledig en tijdig mee te delen. 

Zonder deze gegevens kan Life Experts geen passend advies geven, en dus ook geen verantwoordelijkheid nemen omtrent de correctheid en fiscale aftrekbaarheid van uw IPT.   

Wat zal Life Experts voor u doen?

Wij voeren de berekening uit van de optimale premie en we doen u en uw accountant een voorstel voor aanpassing van uw contract IPT tegen het einde van uw boekjaar.    

Benieuwd naar onze service?  Contacteer één van onze teamleden.