info@lifeexperts.be
facebook
linkedin
10/02/2021

Vanaf juli kan men tot 15.000 euro nalaten aan goede vrienden of verre familieleden aan het gunstigste belastingstarief van 3 procent...

In de commissie Financiën van Vlaams Parlement is op 8 februari 2021 de 'vriendenerfenis' goedgekeurd. Vanaf juli 2021 kunnen erflaters tot 15.000 euro nalaten aan vrienden of verre familieleden aan het gunstigste successietarief van 3 procent.  Deze maatregel maakte deel uit van het Vlaamse Regeerakkoord 2019-2024, waarin het de bedoeling was een uitzonderingsmaatregel in te voeren waarbij iemand als ‘best friend’ kan aangeduid worden.  Die persoon zou dan het voordeligere tarief in rechte lijn betalen in plaats van de hogere tarieven in zijlijn. 

Uiteraard kan u via verzekerde oplossingen veel verder gaan.  Dit kan gaan over daadwerkelijke schenking aan een "best friend" voor een hoger bedrag (dan de 15.000) en/of het afdekken van de eventueel te betalen successierechten op een geschonken bedrag.  Hiervoor zijn er meerdere oplossingen waarmee onze experts u kunnen helpen.