info@lifeexperts.be
facebook
linkedin
03/10/2020 corona actueel

De impact van de coronacrisis laat zich op heel wat vlakken voelen. Om u te helpen het hoofd te bieden aan deze crisis, versoepelden verzekeraars een aantal regels of pasten ze aan. Zo hoeft u zich alvast geen zorgen te maken over uw levensverzekering of uw arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wat zijn de algemene regels?

  • Ben ik gedekt als ik besmet raak met het coronavirus?
    • Als u arbeidsongeschikt wordt als gevolg van een coronabesmetting, bent u gedekt in uw  verzekering gewaarborgd inkomen of arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschiktheid als gevolg van een epidemie of pandemie wordt immers niet uitgesloten.
  • Ik ben technisch werkloos en ga helpen als vrijwilliger in een zorgcentrum. Ben ik verzekerd als ik daar een ongeval heb?
    • Als u zelf een verzekering afsloot die u beschermt bij ongevallen in uw privéleven, dan kunt u die in dit geval aanspreken. Sommige zorgcentra voorzien zelf een ongevallenverzekering voor hun vrijwilligers. En nog een optie is dat uw werkgever in aanvulling op de wettelijk verplichte arbeidsongevallenverzekering een dekking voor ongevallen in het privéleven afsloot voor zijn personeel. In dat geval kunt u aanspraak maken op deze dekking als u tijdens uw vrijwilligerswerk een ongeval hebt.  Conclusie: vóór u als vrijwilliger in een zorgcentrum aan de slag gaat, informeert u zich dus best even bij uw werkgever en bij de personeelsdienst van het zorgcentrum.
  • Kan ik een beroep doen op mijn verzekering Gewaarborgd inkomen als ik preventief in quarantaine geplaatst word?
    • Wie preventief in quarantaine geplaatst wordt, zonder ziek te zijn, kan geen beroep doen op zijn verzekering Gewaarborgd inkomen. Enkel arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ziekte of ongeval (indien voorzien in de waarborg) is verzekerd.

 

Hoe zit het met mijn specificieke situatie?  

Deze regels zijn niet door alle verzekeraars op exact dezelfde manier ingevoerd.  Om te weten hoe het zit met uw specifieke situatie en hoe uw persoonlijke polissen hiermee omgaan contacteert u best één van onze adviseurs